OPTIMAAL BETROKKEN IN CONCEPT EN ENGINEERING

SRI is vanaf het begin van elk project actief betrokken bij het ontwerp van apparaten om zo samen met de opdrachtgever tot de beste oplossing te komen. De uitdaging is om alle mogelijkheden te benutten die er zijn binnen de gestelde ontwerpcodes en klantspecificaties. Ook verzorgen we het volledige goedkeur traject. Met onze ervaring weten we opdrachtgevers veelal te verrassen met onze doordachte oplossingen.

Concept

In deze fase vertalen we alle door de klant opgegeven datasheets naar een concreet model voor uitvoering. Ieder project start intern op met een kick-off meeting waarbij er een project-engineer wordt aangesteld. Hij is ook het vaste aanspreekpunt voor de klant. In de conceptfase wordt er door hem bijvoorbeeld tot in detail met de opdrachtgever overlegd over de diverse sterkteberekeningen die we maken.

Engineering

In de engineeringsfase ontwerpen en berekenen onze technisch specialisten tot in detail de drukapparatuur conform de diverse codes; ASME VIII div. 1, EN-13445 en 13480, PD/5500, AD/2000 TEMA etc. We hebben hiervoor de beschikking over geavanceerde software. Tevens kunnen fatigue analysis (FEM berekeningen) worden verzorgd. Tegelijk organiseren we het gehele goedkeurtraject met de verantwoordelijke instantie en Nobo. SRI is gecertificeerd voor PED 2014/68/EU Module H en H1 en ASME met U-Stamp, CRN voor Canada, tevens zijn we SELO-approval (China). De thermische berekeningen van warmtewisselaars conform wordt conform de programma’s HTRI/HTFS uitgevoerd.

SRI in het kort

  • Locatie Veenwouden 25.000 m2 waarbij de productie zo’n 13.000 m2 omvat
  • Specialist in nieuwbouw RVS-drukhoudende apparatuur en warmtewisselaars
  • Hoogwaardige las- en materialenkennis
  • Klantgerichte Field Services
  • Reparatie van apparaten onder keur
  • Daadkrachtig, oplossingsgericht team
  • Deskundige engineering en QC
  • Korte lijnen met derden NOBO/LR
  • Begeleiding in ontwerp/keuringsvereisten
  • Ontzorgen van onze relaties in een totaalproject

GECERTIFICEERDE PRODUCTEN EN PROCESSEN

Door jarenlange ervaring en het continue streven naar innovatie in engineering, fabricagetechnieken, kwaliteitscontrole en organisatie, is SRI gecertificeerd voor PED/CE Module H/H1, ASME U&R Stamp, SELO en ISO 9001. Dit maakt ons een betrouwbare partner voor velen , veelal vaste klanten in binnen- en buitenland.

WIJ ZIJN GEVESTIGD IN VEENWOUDEN

SRI is van het Friese Veenwouden uitgegroeid tot een wereldspeler in apparatenbouw. We zijn trots op onze roots. Wil je kennismaken met onze werkwijze, bijdragen aan de ontwikkeling van die kennis? Neem dan contact met ons op!