Over ons

SRI (Speciaal Roestvrijstaal Industrie) is opgericht in 1957 in Dokkum. Een regio waar de staalindustrie al generaties goed vertegenwoordigd is. Om ruimte te geven aan de groei is het bedrijf begin jaren 70 verhuisd naar het nabijgelegen Veenwouden. In een veranderende markt met veeleisende afnemers wil SRI zoveel mogelijk diensten in eigen beheer aanbieden. Dit heeft geresulteerd in een eigen polijsthal en x-ray bunker. Het totale bedrijfsoppervlak bedraagt zo’n 25.000 m2.

Vooraanstaand apparatenbouwer in speciale apparatuur

We ontwerpen en produceren RVS-drukhoudende apparatuur en warmtewisselaars, ook leveren we field services (on site reparaties). Onze opdrachtgevers zijn met name actief in de procesindustrie. We beschikken over de modernste fabricagemogelijkheden, waarbij veel exotische materialen worden verwerkt: (super) duplex, titanium, hastelloy®, monel® en zo meer.

Door de jaren heen en met dank aan continue innovatie in engineering, kwaliteitscontrole en procesoptimalisatie is SRI gecertificeerd voor PED/CE Module H/H1, ASME U&R Stamp, SELO, ISO 9001, etc. en zijn we een betrouwbare partner voor vele, steeds terugkerende klanten. Interessant te noemen: in 1981 ontving SRI reeds de ASME-U-Stamp certificering, in 1987 liep het bedrijf opnieuw voorop door als eerste apparatenbouwer het ISO 9001 certificaat te verwerven, dé internationale norm voor kwaliteitsmanagementsystemen.

Het bewezen vakmanschap en de referenties van grote opdrachtgevers maakt dat we met trots kunnen stellen dat we over de hele wereld bekend zijn om onze kwalitatief hoogwaardige apparaten.

Klant-specifiek eindproduct

Onze afdeling engineering kan onder regie van het projectenbureau de gehele organisatie van complexe projecten op zich nemen, van ruwe schets (datasheet) tot gedetailleerd fabricageplan inclusief las- en QC-plannen. We werken standaard klant-specifiek en hebben veel kennis van ontwerpcodes zoals EN 13445, ASME VIII div. 1, RtoD, AD-2000 etc. De modernste programmatuur voor sterkte- en vermoeiingsberekeningen en tekenprogramma’s als Autocad en Inventor helpen ons om een optimaal tekeningpakket te vervaardigen als solide basis voor het eindproduct.

Aantrekkelijke werkgever

Als ambassadeur van de metaalsector in onze regio investeren we continu is nieuw talent. Zo zijn we aangemerkt als een erkend leerbedrijf. Door het aanbieden van praktijkervaring lukt het ons om jonge mensen enthousiast te maken voor ons vakgebied. Hiervoor hebben we nauwe contacten met diverse opleidingsinstituten. Voor jongeren(?) die geïnteresseerd zijn in de combinatie techniek en productie is er de mogelijkheid om bij ons een werk- en leertraject te volgen. Dit geldt tevens voor onze engineeringsafdeling. Nieuwsgierig naar onze mogelijkheden? Kom gewoon eens kennismaken. Klik hier voor onze actuele vacatures.

Goed voor mens en milieu

Veilig en gezond werken zit in ons DNA. Iedere twee jaar wordt de werkomgeving van iedere medewerker onderzocht (RIE=Risico Inventarisatie en Evaluatie). Met deze bevindingen weten we doorlopend verbetering op het vlak van veiligheid en het verminderen van de gezondheidsrisico’s in de werkomgeving te realiseren. Veiligheid, gezondheid en milieu staan steevast op de agenda bij een projectoverleg. Regelmatig worden tool-box metingen georganiseerd met als doel intern de bewustwording verhogen met betrekking tot veiligheid en omgeving. Bijna iedere SRI-medewerker is gecertificeerd middels VCA-certificaat.

Capaciteit

Op onze productielocatie in Veenwouden kunnen we diameters tot max. 5.000 mm en een lengte tot 30 meter aan, de maximale hijscapaciteit is 60 ton.

GECERTIFICEERDE PRODUCTEN EN PROCESSEN

Door jarenlange ervaring en het continue streven naar innovatie in engineering, fabricagetechnieken, kwaliteitscontrole en organisatie, is SRI gecertificeerd voor PED/CE Module H/H1, ASME U&R Stamp, SELO en ISO 9001. Dit maakt ons een betrouwbare partner voor velen , veelal vaste klanten in binnen- en buitenland.

WIJ ZIJN GEVESTIGD IN VEENWOUDEN

SRI is van het Friese Veenwouden uitgegroeid tot een wereldspeler in apparatenbouw. We zijn trots op onze roots. Wil je kennismaken met onze werkwijze, bijdragen aan de ontwikkeling van die kennis? Neem dan contact met ons op!