Chemie

Voor de fabricage van chemische bestanddelen, is door SRI een hogedruk warmtewisselaar gemaakt ter vervanging van de bestaande. De nieuwe warmtewisselaar is vervaardigd uit Duplex-materiaal. Om aanhechting van product zoveel mogelijk te voorkomen is de productzijde (pijpzijdig) gepolijst. Ook zijn de pijpen door ons inwendig gepolijst. Tijdens een korte fabrieksstop bij de afnemer wordt het bestaande item uitgebouwd en de nieuwe gemonteerd en aangesloten. Om deze snelle wissel te garanderen is de oude warmtewisselaar zorgvuldig ingemeten op locatie. Het project is exact volgens afspraak opgeleverd.

Engineering, fabricage en afname van een warmtewisselaar voor een chemie-plant

  • Warmtewisselaar, materiaal Duplex 1.4462
  • Diameter 2.000 mm, lengte 6.600 mm
  • 2.070 pijpen, totaal meer dan 13 kilometer lengte
  • Inwendig gepolijst Ra <= 0.5 mu
  • Gewicht totaal 56 ton
  • Pijpplaatdikte ca. 150 mm
  • Afpersdruk pijpzijdig: 185 bar
  • Flenzen nagetrokken met hydraulische boutspanapparatuur
  • Pijp-pijpplaatverbinding orbitaal gelast en nadien geheel gepolijst
  • Rompdelen: onder poederdek gelast

Concept en engineering

De klanteisen zijn door ons vertaald naar een complete detailtekening van het item. Op locatie zijn de maten nauwgezet gecontroleerd en overgenomen op tekening. Volgens ontwerpcode EN 13445 zijn de sterkteberekeningen gemaakt en de technische details uitgewerkt.
Read more

Realisatie en ontwikkeling

Voordat gestart kan worden met de fabricage stelt onze onafhankelijke QC-afdeling een ITP (inspectie en testplan) op. Aan de hand van deze ITP wordt een PIM met de klant georganiseerd. Vanuit ons projecten bureau wordt een detailplanning opgemaakt en gedeeld met de klant.
Read more

Bouw en installatie

De fabricage start aan de hand van de diverse tekeningen. Delen worden gewalst, gelast (onder poederdek) en de pijpplaten worden geboord. Vanuit QC-afdeling wordt aan de hand van het ITP de kwaliteit geborgd.
Read more

Service en onderhoud

Na goedkeur van de warmtewisselaar wordt deze aan de hand van een goedgekeurd hijsplan gehesen en vervolgens getransporteerd richting klant. Onze montageploeg verzorgt het lossen van het item en het inhijsen in de fabriek.
Read more

Overige projecten

GECERTIFICEERDE PRODUCTEN EN PROCESSEN

Door jarenlange ervaring en het continue streven naar innovatie in engineering, fabricagetechnieken, kwaliteitscontrole en organisatie, is SRI gecertificeerd voor PED/CE Module H/H1, ASME U&R Stamp, SELO en ISO 9001. Dit maakt ons een betrouwbare partner voor velen , veelal vaste klanten in binnen- en buitenland.

WIJ ZIJN GEVESTIGD IN VEENWOUDEN

SRI is van het Friese Veenwouden uitgegroeid tot een wereldspeler in apparatenbouw. We zijn trots op onze roots. Wil je kennismaken met onze werkwijze, bijdragen aan de ontwikkeling van die kennis? Neem dan contact met ons op!