Petrochemie

Voor extractie van bestanddelen uit olie is door SRI een complete extractiekolom geleverd. Deze is geheel vervaardigd uit Duplex materiaal, waarbij door ons alle internals zijn ingebouwd en ook de bordessen zijn meegeleverd. Na uitvoering van de druktest is deze kolom geheel geïsoleerd in onze werkplaats.

Engineering, fabricage en montage van een extractiekolom voor een afnemer in de petrochemische industrie.

Concept en engineering

De datasheets met klanteisen zijn vertaald naar een GA-tekening. Vervolgens is een detailtekening met lasdetails gemaakt volgens ontwerpcode EN 13445. Onderdeel van het ontwerp van dit project was het uitvoeren van wind-load berekeningen.
Read more

Realisatie en ontwikkeling

Voordat gestart wordt met fabricage stelt onze onafhankelijke QC-afdeling een ITP (inspectie en testplan) op. Aan de hand van deze ITP wordt een PIM met de klant georganiseerd. Vanuit ons projectenbureau wordt daarna een detailplanning opgemaakt en gedeeld met de klant.
Read more

Bouw en installatie

De fabricage start aan de hand van de diverse tekeningen. Delen worden gewalst, gelast (onder poederdek) en de pijpplaten worden geboord. Vanuit QC-afdeling wordt aan de hand van het ITP de kwaliteit geborgd. Nadat de diverse delen zijn vervaardigd wordt de kolom samengesteld.
Read more

Service en onderhoud

Na goedkeur wordt aan de hand van een goedgekeurd hijsplan gehesen en getransporteerd richting klant. Een montageploeg verzorgt het lossen van het item en vervolgens het inhijsen in de fabriek.
Read more

Overige projecten

GECERTIFICEERDE PRODUCTEN EN PROCESSEN

Door jarenlange ervaring en het continue streven naar innovatie in engineering, fabricagetechnieken, kwaliteitscontrole en organisatie, is SRI gecertificeerd voor PED/CE Module H/H1, ASME U&R Stamp, SELO en ISO 9001. Dit maakt ons een betrouwbare partner voor velen , veelal vaste klanten in binnen- en buitenland.

WIJ ZIJN GEVESTIGD IN VEENWOUDEN

SRI is van het Friese Veenwouden uitgegroeid tot een wereldspeler in apparatenbouw. We zijn trots op onze roots. Wil je kennismaken met onze werkwijze, bijdragen aan de ontwikkeling van die kennis? Neem dan contact met ons op!