Archive

 1. Biotechnologie

  Reacties uitgeschakeld voor Biotechnologie

  Onze specialistische apparatuur wordt onder meer gebruikt voor de bereiding van medicijnen en vaccins. De eisen in deze sector overtreffen zelfs die van de farmaceutische chemie en zijn daarom bijzonder hoog. De binnenafwerking is altijd elektrolytisch gepolijst, waarbij naast de reinigbaarheid ook een optimale afvoerbaarheid van het grootste belang is. De geleverde toestellen zijn veelal voorzien van een koel- of verwarmingsmantel en zijn tevens volledig voorzien van een gelaste isolatiemantel. Alle verbindingen zijn zo ontworpen dat er nooit gaten kunnen ontstaan. Ook de buitenkant is hoogglans gepolijst, waarbij de bioreactoren vaak in een aparte cleanroom worden geplaatst.

 2. New energy

  Reacties uitgeschakeld voor New energy

  Het betreft hier veelal zeer innovatieve projecten, de informatie die wij van de klant ontvangen wordt dan ook uiterst vertrouwelijk behandeld. We geven hier een voorbeeld van een project, gebaseerd op katalyse onder hoge druk en temperatuur. Onder andere gassen kunnen op deze wijze worden behandeld met als doel kwaliteitsverhoging. SRI past hiervoor de materialen Inconel, Incoloy en 6025 HT toe. Dit vereist speciale kennis omtrent lastechnieken, warmtebehandeling en zo meer en dat past goed binnen ons kennisveld.

 3. Food

  Reacties uitgeschakeld voor Food

  Vanwege een succesvolle implementatie van twee high pressure heaters op de plant in Nederland, is SRI gevraagd een project op te starten om ook twee high pressure heaters te leveren voor een plant in Seattle (USA). SRI was verantwoordelijk voor het ontwerpen en realiseren van deze uitbreiding. Tijdens het specificatietraject werd al snel duidelijk dat zowel de lay-out als de strengere sanitaire regels een redesign vroegen (3A-certificatie).

 4. Pharmachemie

  Reacties uitgeschakeld voor Pharmachemie

  SRI levert in deze branche veel reactoren. Belangrijk aspect voor deze vaten is de inwendige en uitwendige afwerking. Inwendig worden deze vaten doorgaans elektrolytisch gepolijst. Dit om de schoonmaakbaarheid te vergroten en ervoor te zorgen dat aanhechting van product nihil is. Om deze reden zitten er ook geen dode hoeken in het ontwerp. Verder worden deze vaten vaak voorzien van een verwarmingsmantel (of halve pijp spiraal) en tot besluit worden ze geïsoleerd.

 5. Petrochemie

  Reacties uitgeschakeld voor Petrochemie

  Voor extractie van bestanddelen uit olie is door SRI een complete extractiekolom geleverd. Deze is geheel vervaardigd uit Duplex materiaal, waarbij door ons alle internals zijn ingebouwd en ook de bordessen zijn meegeleverd. Na uitvoering van de druktest is deze kolom geheel geïsoleerd in onze werkplaats.

 6. Chemie

  Reacties uitgeschakeld voor Chemie

  Voor de fabricage van chemische bestanddelen, is door SRI een hogedruk warmtewisselaar gemaakt ter vervanging van de bestaande. De nieuwe warmtewisselaar is vervaardigd uit Duplex-materiaal. Om aanhechting van product zoveel mogelijk te voorkomen is de productzijde (pijpzijdig) gepolijst. Ook zijn de pijpen door ons inwendig gepolijst. Tijdens een korte fabrieksstop bij de afnemer wordt het bestaande item uitgebouwd en de nieuwe gemonteerd en aangesloten. Om deze snelle wissel te garanderen is de oude warmtewisselaar zorgvuldig ingemeten op locatie. Het project is exact volgens afspraak opgeleverd.

GECERTIFICEERDE PRODUCTEN EN PROCESSEN

Door jarenlange ervaring en het continue streven naar innovatie in engineering, fabricagetechnieken, kwaliteitscontrole en organisatie, is SRI gecertificeerd voor PED/CE Module H/H1, ASME U&R Stamp, SELO en ISO 9001. Dit maakt ons een betrouwbare partner voor velen , veelal vaste klanten in binnen- en buitenland.

WIJ ZIJN GEVESTIGD IN VEENWOUDEN

SRI is van het Friese Veenwouden uitgegroeid tot een wereldspeler in apparatenbouw. We zijn trots op onze roots. Wil je kennismaken met onze werkwijze, bijdragen aan de ontwikkeling van die kennis? Neem dan contact met ons op!